Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Αναπαραγωγη αλογων

Η φύση η ίδια έχει ασκήσει πάντα επίδραση και μια επιρροή να αναπαραγάγει κατά τη διάρκεια των ετών. Στις άγρια περιοχές μόνο ισχυρή επιζημένη, άλογα περιπλανήθηκε ελεύθερο και ήταν μη προστατευμέή από το άτομο. Ο επιβήτορας (αρσενικός ηγέτης) πάλεψε άλλους επιβήτορες για να προστατεύσει και να διατηρήσει το κοπάδι του. Οποιαδήποτε αδυναμία απείλησε τον ολόκληρο τρόπο ζωής του.
Σήμερα το άτομο έχει έναν κύριο ρόλο στην αναπαραγωγή, δεν είναι πλέον η ανάγκη για τη δύναμη και επιβίωση τόσο σημαντική. Μάλλον είμαστε σε θέση να κάνουμε την εκλεκτική αναπαραγωγή για τα γνωρίσματα όπως το χρώμα, η φυλή, η διαμόρφωση και η αθλητική δυνατότητα.

Όταν τα άλογα εξημερώθηκαν αρχικά είτε τα χρειαστήκαμε για τη μεταφορά είτε ως ζώα εργασίας που βοηθούν στα αγροκτήματα. Όλη η εργασία ήταν απαιτητική του αλόγου και το άτομο είδε τι χρειάστηκε από τα άλογα.

Βεβαίως κανένας thoroughbred δεν πρέπει να υπομείνει το τράβηγμα μιας δεξαμενής στο χιόνι για τις εβδομάδες στο τέλος. Ένα βαρύ καθορισμένο άλογο είναι πολύ καλύτερα ταιριαγμένο για εκείνη την εργασία. Και άρχισε έτσι τη μίξη και το ανακάτεμα των προγόνων εξ αίματος και των φυλών.

Δεδομένου ότι έχουμε προχωρήσει στη ζωή με την κατάκτηση των νέων εδαφών έτσι έχουμε πάρει το εμπιστευμένο άλογό μας εμπρός για το γύρο. Τα άλογα που ταξίδεψαν στα απόμακρα εδάφη αναπαρήχθησαν με το εγγενές άλογο εκείνου του εδάφους. Μια νέα φυλή εξελίχθηκε και άτομο που αναπαρήχθη για να καθαρίσει τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά.

Η αναπαραγωγή αλόγων είναι φυσική, αλλά δεν προορίζονται να αναπαραχθούν όλα τα άλογα. Για δύο κάνουν τρία χρειαζόμαστε έναν επιβήτορα (αρσενικό) και μια φοράδα (θηλυκό) που ζευγαρώνουν. Μια φοράδα μπορεί μόνο να αναπαραχθεί με όταν είναι στην εποχή. Εάν η κάλυψη (ζευγάρωμα) είναι επιτυχής θα γεννήσει foal (μωρό) δέκα μήνες αργότερα.

Εάν ενδιαφέρεστε για την αναπαραγωγή για ποιο πάντα προσωπικό λόγο, η καλύτερη θέση για να αρχίσει είναι με ένα υγιές, υγιές άλογο. Γενικά ο ιδιοκτήτης επιβητόρων προσφέρει τις υπηρεσίες αλόγων του κατά τη διάρκεια της εποχής αναπαραγωγής έναντι αμοιβής. Εάν θέλετε να κάνετε την αναπαραγωγή χρημάτων έπειτα πρέπει βεβαίως να είστε κύριος ενός επιβήτορα που έχει τους καλούς προγόνους εξ αίματος, την καλά διαμόρφωση και το τεμπεραμέντο.

Εκείνες οι τρεις πτυχές είναι ουσιαστικά συστατικά για την αναπαραγωγή. Μια φοράδα έχει λίγο περισσότερη ευρυχωρία στις απαιτήσεις της. Αυτό είναι μόνο επειδή πρόκειται να παραγάγει ενιαίο foal το χρόνο, ενώ ένας επιβήτορας αναπαράγεται σε περίπου 40 φοράδες ανά την εποχή με τη ζωντανή κάλυψη και πολύ περισσότερο κατά χρησιμοποίηση της τεχνητής γονιμοποίησης.

Foal κατάληξης είναι σίγουρα ένας συνδυασμός φοράδας και οι ιδιότητες επιβητόρων, ο επιβήτορας δεν έχουν περισσότερη επιρροή στη λίμνη γονιδίων. Δεν χρειάζεστε μια κορυφαία ανταγωνιστική φοράδα για αναπαράγετε για foal. Οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης αλόγων με μια φοράδα μπορεί να επιλέξει να αναπαραγάγει.

Με αυτόν εν λόγω δεν σημαίνω ότι οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης αλόγων πρέπει να επιλέξει να αναπαραγάγει. Εάν ενδιαφέρεστε για την αναπαραγωγή γίνετε εκπαιδευμένος στην αναπαραγωγή αλόγων πρώτα. Η συζήτηση στους ανθρώπους που έχουν αναπαραγάγει, επισκέπτεται τα αγροκτήματα στηριγμάτων και μαθαίνει για τη βιομηχανία. Η αναπαραγωγή αλόγων είναι μια συναρπαστική και θαυμάσια σταδιοδρομία. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την αμοιβή στηριγμάτων για τα κορυφαία άλογα θα μπορούσατε να ερευνήσετε την εργασία στο αγρόκτημα στηριγμάτων. Υπάρχουν διάφορα στηρίγματα που προσφέρουν τα οφέλη και τα κίνητρα στο προσωπικό που μπορεί να περιλάβει μια δωρεάν υπηρεσία σε μια φοράδα.

1 σχόλιο:

  1. Σας ευχαριστώ για το άρθρο! Με βοήθησε πολύ για μία εργασία στη Βιολογία 1ης Γυμνασίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή